У Харківській області жителі селища протестують проти будівництва автомийки

Люди написали колективне звернення до ХОДА

У Харківській області жителі Малої Данилівки виступили проти будівництва в селищі автомийки. Про це йдеться в їхньому зверненні, опублікованому на сайті "Харків Times".

Малоданилівці впевнені, що робота мийки призведе до отруєння джерел питної води, якими вони користуються. Вони написали колективне звернення до "компетентних державних органів" і голові Харківської обладміністрації Олексію Кучеру.

У зверненні йдеться про те, що з початку червня на території селища на земельній ділянці, розташованій по вул. Гагаріна, орієнтовно №85 (кадастровий номер 6322055900: 00: 003: 1661, ділянка знаходиться на узбіччі автодороги Харків-Дергачі) власник ділянки будує автомобільну мийку. Автори звернення впевнені, що будівництво протиправне, а той же чоловік вже побудував за адресою своєї реєстрації СТО, яке працює без будь-яких дозвільних документів.

Земельна ділянка, на якому будують автомийку, належить до землі сільськогосподарського призначення (для індивідуального садівництва), тобто на вказаній ділянці можливе будівництво тільки фермерських будинків і допоміжних об'єктів сільського господарства.

Жителі також відзначають у зверненні, що дана частина селища не має централізованого водопостачання та водовідведення, єдиним джерелом водопостачання в ній є колодязі та свердловини. У разі спорудження автомийки вода з агресивними мийними засобами та маслом, бензином, бітумом, іншими токсичними речовинами, буде скидатися в водоносний шар ґрунту.

"Після початку функціонування автомобільної мийки відбудеться отруєння верхнього водоносного горизонту, а отже, і питної води навколо", - сказано у зверненні.

Окремі мешканці Малої Данилівки особисто вимагали від власника ділянки припинити будівництво автомийки, але отримали невмотивовану відмову.

"Не дивлячись на очевидний і грубий характер порушень, органи місцевого самоврядування не приймають ніяких заходів, посилаючись на те, що припинення правопорушення віднесено до компетенції органів державної влади", - йдеться в документі.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у соцмережах з'явилися результати програми "Велике будівництво", яку підтримує Зеленський. За рік будівля дитячого садка в Південному Харківської області охазяйнувалася тільки дашком над входом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися