Стало відомо за скільки харківський Парк Горького купив газон

Вартість трави завищена на 65%

У харківський Парк Горького 20 липня ФОП Шахов Анатолій Сергійович поставить 3000 кв.м. рулонного газону за 594 тис. грн. Про це стало відомо з системи державних закупівель ProZorro, пише "Харківський антікоррупціонній центр".
В "ХАЦ" порахували та виходить, що 1 кв.м. рулонного газону обійшовся по 198 грн.
Антикорупціонери додали, що в цьому ж році, 21 квітня, парк Горького уклав договір з ТОВ "Оіл Інвестмент" на постачання 5000 кв.м. рулонного газону по 996,75 тис.грн. Про це стало відомо з системи державних закупівель ProZorro.
Відповідно у квітні 1 кв.м. рулонного газону коштував для парку по 199,35 грн. В "ХАЦ" відзначають, що рулонний газон складається з 30% Райграс пасовищного, 30% повзучої червоною овсяніци та 40% мятліка. Товщина дерну 2,5-3 см, трава досягає висоти 3-5 см.
Такий же точно рулонний газон, з тими ж відсотками сортів насіння, товщиною дерну, висотою трави, закуповує та інше комунальне підприємство Харкова - "Харківзеленбуд". 10 квітня цього року, КП купило 15 тис. Кв.м. рулонного газону за 1,79 млн грн 1 кв.м. рулонного газону комунальному підприємству обійшовся в 119 грн.
В кінці липня, "Харківзеленбуд" оголосив закупівлю 10000 кв.м. рулонного газону з очікуваною вартістю 119 грн за 1 кв.м.
"Парк Горького на 66% дорожче придбав рулонний газон, ніж "Харківзеленбуд", - додали в "ХАЦ".
Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківська міська рада та наближені до його чолі Геннадію Кернесу фірми будують і ремонтують шкільні стадіони по неабияк завищеними цінами.
Так обладнаний спортмайданчик школи № 194 на вул. Плеханівській ремонтує ТОВ "БК" Дизайн-Плюс ". Вартість робіт тут становить 11,5 мільйона грн, що істотно дорожче, ніж в інших куточках України, пише Bihus.info.
Видання наводить приклад, що стандартний майданчик для гри в мініфутбол збираються побудувати за 2,726 мільйона грн. При цьому середня ціна по Україні вдвічі менше - 1,3 - 1,8 мільйона грн. Є одне виключення в Київській області, але там у вартість включені освітлення та доброустрій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися