У НАБУ розповіли подробиці затримання глави департаменту ХОДА (фото)

Чиновник отримав більше мільйона гривень незаконного прибутку

У Харкові в ніч з 3 на 4 серпня Національне антикорупційне бюро України проводило обшуки в Харківській обласній державній адміністрації. У своєму Facebook НАБУ нарешті поділилося подробицями, пов'язаними із затриманням директора Департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка.

Йдеться про те, що ввечері 3 серпня Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро України зловили Винниченко за отриманням хабаря в розмірі 1,32 мільйона гривень.

"В обмін на гроші посадовець пообіцяв "допомогти" приватному підприємцю вирішити питання з підключенням електроустановок його компанії до електричних мереж. Вартість своїх "послуг" чиновник визначив у 2200 грн за підключення кожного кіловату потужності", - розповіли в НАБУ.

Директора Департаменту капітального будівництва ХОДА затримали в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру. Детективи НАБУ приймають необхідні дії для встановлення всіх обставин скоєння злочину. Деталі пізніше.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові слідчі НАБУ почали слідчі дії за фактом корупційного злочину з боку чиновника Харківської облдержадміністрації. Інформацію про затримання нового начальника Департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка підтвердили в пресслужбі ХОДА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися