В Харкові помічницю судді затримали на хабарі (Фото)

Помічниці судді Московського райсуду Харкова загрожує до 8 років тюрми та конфіскація майна

У Харкові затримали помічницю судді при передачі хабара за позитивне суддівське рішення у справі щодо ДТП.  Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі прокуратури Харківської області.

Вартість своєї послуги жінка оцінила у 15 тисяч гривень. 

Про те, що у нього вимагають гроші за суддівське рішення у адміністративній справі на його користь, правоохоронцям повідомив один із учасників справи.

picture

Гроші помічниці передавали двома частинами. Перший транш – 10 тисяч гривень. Другий - 5 тисяч гривень. Затримали зловмисницю "на гарячому". Після передачі їй другої частини хабара.

Наразі прокуратура повідомила помічниці про підозру за фактом отримання неправомірної вигоди за вплив на особу, уповноважену на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди ( ч. 3 ст. 369-2 КК України).

picture

Якщо вину помічниці доведуть у суді, їй загрожує від трьох до восьми років за гратами та конфіскація майна. Наразі досудове розслідування триває.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що прокуратура затримала провідного інженера КП "Харківські теплові мережі", який вимагав 55 тисяч гривень хабара за можливість відключення квартири від мережі централізованого опалення та встановлення автономного.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися