Прокуратура хоче помістити до СІЗО інженера Харківських теплових мереж, якого взяли на хабарі

У Харкові службовець, який хотів підзаробити хабарами, може отримати 10 років тюрми

Прокуратура Харківської області готує до суду клопотання з вимогою взяти під варту провідного інженера КП "Харківські теплові мережі", якого взяли на хабарі. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

Службовця затримали "на гарячому" у вівторок, 4 лютого,  у власному робочому кабінеті. Там він одержав від харків’янина частину хабара – 20 тисяч гривень.  Повна сума неправомірної вигоди становила 55 тисяч гривень. 

За ці гроші інженер пообіцяв підготовити та узгодити технічну документацію щодо відключення квартири від мережі централізованого опалення та встановлення автономного.

picture

Провідному інженеру оголосили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Якщо вину чоловіка доведуть у суді, він може провести у тюрмі від п’яти до десяти років, позбавитися права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Крім того, чинним законодавством передбачена ще й конфіскація майна.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині затримали двох слідчих поліції. Їх підозрюють у вимаганні хабара в розмірі 1 тисячу доларів за не притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності за ймовірне вчинення крадіжки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися