У Харківській області з учорашнього вечора гасять пожежу на сміттєзвалищі (фото)

За минулу добу в Харківській області ліквідували та локалізували 23 пожежі на відкритій місцевості

У Харківській області на Красноградському міському звалищі почало горіти сміття. Повідомлення про спалах надійшло до рятувальників о 20:38 4 серпня, повідомили ГУ ДСНС в Харківській області.

До моменту, коли рятувальники прибули на місце події, горіла вже площа в 1 га. До гасіння пожежі залучили 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки 43-й Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Харківській області та 2 одиниці пристосованої до цілей пожежогасіння техніки місцевих підприємств.

Сьогодні, 5 серпня, о 11:17 вогонь вийшло локалізувати. Зараз його ліквідують.

Пожежники додали, що за минулу добу по Харкову та області крім Краснограда, відбулися 5 пожеж сухостою в природних екосистемах, 7 пожеж стерні та пожнивних залишків на полях. Вогонь знищив близько 15,5 га сухої рослинності.

В ГУ ДСНС України в Харківській області звернулися до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

створювати звалища та спалювати відходи;

розводити багаття в лісі та лісопосадках;

курити, кидати в лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

залишати в лісі просочений бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір'я;

спалювати стерню і рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

дозволяти дітям гратися із сірниками та запальничками.

"Шановні громадяни! Якщо ви помітили загоряння в лісах, посадках і на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером "101", - додали рятувальники.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 24 липня, рятувальники Харківської області загасили дев'ять пожеж чагарників, сухої трави, очерету та сміття на відкритих територіях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися