Харківські пожежники розповіли, скільки загасили палаючої землі (фото)

Вогонь покрив в цього разу площу розміром 2,5 га

За минулу добу, 24 липня, рятувальники Харківської області загасили дев'ять пожеж чагарників, сухої трави, очерету та сміття на відкритих територіях. Про це розповіли в ГУ ДСНС України регіону.

У відомстві зазначили, що вогонь покрив цього разу площу розміром 2,5 га. Пожежі з'являлися в Сахновщинському, Балаклійському, Валківському, Борівському, Зачепилівському районах області, а також в Основ'янському та Шевченківському районах міста Харкова.

Найбільша пожежа сталася в Зачепилівському районі області. О 19:33 до Служби порятунку "101" повідомили про загоряння на відкритій території біля с. Новоселівка.

Одразу до місця пожежі прибули рятувальники ДСНС на 1 автоцистерні. Вони виявили, що горить трава орієнтовно на площі 1 га Пожежники одразу почали її гасити. О 20:03 вони локалізували пожежу, о 20:50 ліквідували. Жертв та постраждалих немає.

Причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем.

Ще одна пожежа трапилася в смт Валки, поблизу вул. Мінка. О 13:43 на пункт зв'язку пожежно-рятувального підрозділу повідомили про загоряння на відкритій території. Рятувальники прибули на місце і встановили, що на площі близько 300 кв. м горить суха трава. Вогонь швидко розповсюджувався і міг перейти на лісові насадження. Оперативними діями рятувальники ліквідували пожежу о 16:55 і не допустили розповсюдження вогню на велику площу.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 11 липня, о 14:05 рятувальникам повідомили, що в Основ'янському районі горіла суха трава.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися