У Харківській області затримали двох братів за вимагання неіснуючого боргу (фото, відео)

Два подільники вимагали гроші з бізнесмена та обіцяли спалити його будинок і торгову точку в разі невиплати

У поліцію Харківської області нещодавно звернувся підприємець із заявою про те, що у нього вимагають велику суму грошей. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

В ході слідства поліціянти знайшли двох братів, які погрожували чоловікові і його сім'ї фізичною розправою, а також обіцяли спалити його будинок. Як "відхідних" зловмисники вимагали $ 15 тисяч (~ 414,32 тис. Грн). Для переконливості своїх намірів дістати суму брати підпалили двері торгового павільйону бізнесмена. Вимагачі вказали місце в лісосмузі, куди чоловік мав покласти закладку з грошима.

Одного зі зловмисників затримали 5 серпня в лісі Куп'янського району Харківської області. Операцію проводили оперативники Управління стратегічних розслідувань і місцеві слідчі. Пакет з грошима вилучили з місця злочину. Зараз вирішується питання про затримання другого родича кримінального дуету.

Вимагання за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України законодавство передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, затриманий на цьому тижні за підозрою у хабарництві директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрій Винниченко може вийти під заставу. Сума для виходу Винниченко з СІЗО дорівнює практично половини необхідної їм хабаря в 1,32 мільйона гривень і становить 630,6 тисячі гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися