Рятувальники Харківщини розповіли, скільки пожеж екосистем загасили за добу (фото)

По Харківській області на відкритому повітрі горіло 33 гектари землі

У Харківській області за минулу добу, 6 серпня, рятувальники 34 рази гасили сухостій, стерні, хвойні підстилки, очерети та сміття. Про це розповіли в ГУ ДСНС в Харківській області.

За даними пожежників загальна площа горіння склала близько 16 га. Також зафіксовано ще 5 пожеж на полях, де горіли пожнивні залишки загальною площею понад 17 га.

Рятувальники додають, що причини займання залишилися без змін - занесення відкритого джерела вогню, спеціально випалювання сухостою або необережне поводження з вогнем.

"Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях, не провокуйте пожежі у природних екосистемах! Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень", - звернулось ДСНС до громадян.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області на Красноградському міському звалищі почав горіти сміття



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися