З початку року харківським патрульним пропонували хабарі 45 разів

Громадяни, які давали хабарі харківським патрульним, понесуть кримінальну відповідальність

Патрульні Харківщини з початку 2020 року зафіксували 45 випадків пропозиції неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Виходить, що в середньому хабарі копам пропонували щодня, а іноді і по декілька разів на день. 

У поліції повідомили, що всі випадки зафіксовані на нагрудні камери патрульних. Їх також задокументували слідчо-оперативні групи. Це означає, що громадяни, які пропонували патрульним гроші за вирішення тих, чи інших питань понесуть кримінальну відповідальність. Міру покарання для них визначить суд.

Згідно 369 статті Кримінального кодексу України, пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди, караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

Неоподатковуваний мінімум доходів громадян - це грошова сума розміром у 17 гривень, встановлена Податковим кодексом України.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що харків’янин викликав патрульних заради розваги. Коли копи почали складати адміністративний протокол щодо завідомо неправдивого виклику спеціальних служб, чоловік намагався дати хабара. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися