Чого не можна робити, поки Харків в "жовтій" зоні - головна санлікар області

Показники захворюваності зростають також через збільшення тестувань

У Харкові та семи районах області занадто м'які обмеження для "жовтої" зони. Про це Суспільному заявила головна санітарний лікар регіону Любов Махота.

Єдиний із заборон, яка може зменшити кількість людей щодня слабости вірусом - це закриття нічних клубів.

"Вимоги та критерії жовтої зони, я вважаю, дуже лояльні. Єдине, заборона роботи нічних клубів, можливо, вплине на захворюваність. Оскільки тепер "помолодшала" захворюваність COVID-19. Основна вікова група це 30-50 років, але 20 - 30-річні це 15% інфікованих ", - заявила Махота.

Вона додала, що в "жовтій" зоні заборонені роботи хостелів; робота кафе, ресторанів і клубів з 00:00 до 7:00 крім роботи кухні "з собою"; заборона на проведення масових заходів у приміщеннях закладів громадського харчування за участю понад 20 осіб.

Належність території до зони певного кольору не може бути змінена протягом двох тижнів. Зараз в Харкові збираються святкувати День міста і День Незалежності України. Заборона проводити масові зібрання передбачений навіть в "зеленій" зоні.

"Про проведення масових заходів - це заборона навіть зеленої зони, де дозволялася одна людина на 5 квадратних метрів. Вона переноситься в жовту зону, і треба дотримуватися ... дуже сумнівно", - впевнена головний санлікар.

Динаміку поширення вірусу Махота вважає очікуваної. Після виявлення 86 випадків на добу, 144 і 211 - це вже контактні особи. На одного інфікованого припадає до 4-5 людей, заражених їм. Станом на 13 серпня Харківщина має 13,93% виявлення (норма - до 11%).

Крім того, показники зростають через збільшення кількості тестувань. Минулого тижня Лабцентр зробив 4,6 тисячі ПЛР-досліджень, на цьому тижні - 7,6 тисячі.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові та області кількість хворих коронавірусів зросла на 254 особи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися