У Харкові затримали кримінального авторитета "Бороду"

Авторитет підозрюється в незаконному затриманні наркозалежного

У Харкові затримали кримінального авторитета "Бороду" і п'ять членів організованої групи.

Як повідомили в прокуратурі Харківської області, кримінальний авторитет координував злочинну діяльність групи осіб, які вимагали грошові кошти з наркозалежних громадян. Володіючи інформацією про місце знаходження так званих "закладок", члени групи розосереджувалися на прилеглій території і організовували засідку. Коли покупець наркотиків отримував "закладку", на нього нападали, придушували опір фізичною силою і, представившись співробітниками поліції, вимагали грошові кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності. Оскільки потерпілі не мали при собі необхідної суми коштів, вони зверталися до своїх близьких родичів. До моменту отримання грошей зловмисники утримували своїх жертв у гаражному приміщенні.

picture

Однією зі своїх жертв члени групи призначили ціну в 5 тис. доларів за звільнення. Оскільки у потерпілого таких грошей не було, його родичі зустрілися з довіреною особою кримінального авторитета на прізвисько "Борода", який запропонувала надати 100 тис. грн в обмін на передачу у власність квартири. Коли ж мати постраждалого відмовилася від зазначеної "угоди", їй запропонували надати позику на зазначену суму. Постраждалого відпустили на свободу тільки після підписання зазначеного договору.

У ході проведених обшуків вилучено електрошокери, наркотичні засоби, мобільні телефони, комп'ютери та відеореєстратори. За адресою проживання кримінального авторитету також вилучено наркотичні засоби, холодна і вогнепальна зброя і велика сума готівки.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження - ДВБ ПП України.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися