У Харківській області активісти хочуть перетворити старий аеродром в туристичний об'єкт (відео)

Кому належить неохранемая авіабаза невідомо навіть місцевій владі

У Вовчанську Харківської області розташований колишній аеродром, який вже п'ять років ніхто не охороняє. Про це розповіли на каналі ДжеДАІ.  

Журналісти програми додали, що на території комплексу знаходяться десятки літаків і вертольотів під голим небом. Активісти хочуть використовувати цю територію як туристичний об'єкт. Вони говорять про те, що на авіабазі можна побудувати атракціони, fly-парк за участю літаків, мотузковий парк, спортмайданчик, а також проводити фестивалі. Але, кому належить ця територія, не знають навіть місцеві влади.

"Кладовище літаків щорічно набуває все більш апокаліптичний вигляд, літаки та вертольоти коштують в напівзруйнованому вигляді та буквально вмирають, адже їх поступово розтягують на запчастини", - розповіли журналісти.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, глава новоствореного агентства Мар'яна Олеськів вважає, що Харківська область має величезний потенціал для розвитку іноземного туризму.
"Має потенціал схід України, де можна повноцінно розвивати індустріальний туризм. Тут цікаві Маріуполь, Кривий Ріг, який зараз активно працює над туристичними продуктами. Звичайно ж Харків, Дніпро і Запоріжжя, - говорить глава Держагентства розвитку туризму України. - Зараз дуже важливо спонукати жителів обласних центрів відкривати свої та сусідні області, тому що в кожному регіоні є озера, річки, відпочинкові комплекси, історичні пам'ятки. Часто наші люди традиційно їдуть на море або в гори, зовсім не подорожуючи по своїй малій батьківщині, де, безсумнівно, є чим пишатися".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися