Заступника голови РДА в Харківській області затримано за недбалість при покупці шкільного автобуса

Зловмиснику з Ізюма загрожує до п'яти років в'язниці за "відкат"

Слідчі Шевченківського відділення поліції Харківської області разом з Ізюмської місцевою прокуратурою повідомили про підозру у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України) заступнику голови одного з районних держадміністрацій області. Про це розповіли у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області.

"Дії службовця завдали матеріальної шкоди місцевому бюджету на суму понад 93 тис.", - пишуть в поліції.

Згідно з попереднім розслідуванням, підозрюваний, начальник відділу освіти, за результатами державних закупівель в грудні 2011 року підписав договір з підрядником на постачання шкільного автобуса.

Він не залучав фахівців до огляду цього автобуса на предмет відповідності ГОСТу. Якість товару не перевірили та транспорт не відповідав вимогам для перевезення школярів. Але відділ освіти районної держадміністрації все одно перерахував підряднику оплату, в якій опинилися зайвими 93 120 грн.

Вчора, 21 серпня, зловмисникові повідомили про підозру у злочині, передбаченому ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Йому загрожує тюремне ув'язнення на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без.
Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, затриманий за підозрою у хабарництві директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрій Винниченко вийшов під заставу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися