У Харкові прибрали пам'ятний знак героям України, - ЗМІ

Чи встановлюватимуть пам'ятник на новому місці, рішення ще не прийняли

На День Харкова відбулося відкриття скверу на площі Свободи, однак там немає пам'ятного знака "Героям, які загинули за свободу і незалежність України", який встановили волонтери ще в 2014 році. Про це передає "Суспільне".

Як розповів представник євромайдану Віктор Трубчанов, встановлення пам'ятного знаку 6 років тому координатори євромайдану з містом не погоджували.

"Ми подавали заявку тоді, але її не розглянули. Тобто де-юре цей пам'ятний знак не є якимось пам'ятником. Це була волонтерська ініціатива", - говорить Трубчанов.

Чи встановлюватимуть пам'ятник на новому місці, рішення ще не прийняли. Зараз гранітний камінь зберігається у координаторів харківського євромайдану.

Кореспонденти намагалися дізнатися, чому гранітний камінь вирішили прибрати зі скверу. Однак директор міського Департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимир Чумаков відповіді на питання не надав.

Раніше повідомлялося, що 23 серпня на відкриття оновленого скверу зібралися кілька тисяч харків'ян. Варто відзначити, що харківський фонтан є найбільшим "сухим" круглим фонтаном України.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися