Рибнагляд Харківщини: браконьєри завдали збитків на кілька десятків тисяч гривень

Рибалки ловили рибу, занесену до Червоної книги

У Харківській області за минулий тиждень з 17 по 25 серпня рибоохоронний патруль зазначив 25 правопорушень. Про це повідомляє Управління Державного агентства рибного господарства в Харківській області.

У відомстві розповіли, що за тиждень склали 14 протоколів за грубе порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КпАП), дев'ять - за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КпАП), і один - за ст. 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України). Ще рибнагляд оформив один акт про знайдене і вилучене майно. Його власника так і не встановили.

"В цілому, протягом даного періоду у порушників вилучено 25,33 кг водних біоресурсів, 69 од. заборонених знарядь лову і п'ять човнів. Збиток, нанесений рибним запасам України, склали 29 700. Накладено штрафів на громадян у розмірі 1530 грн ", - розповів глава рибоохоронного патруля Олексій Гоголь.

Наприклад, 19 серпня 2020 Харківський рибоохоронний патруль виявив грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на річці Оскіл поблизу смт Ківшарівка Куп'янського району.

"Рейдовою групою затримано громадянина, який ловив рибу забороненими знаряддями лову, а саме трьома лісковими сітками. В такий спосіб порушник виловив таку рибу:  плітка - 87 екз, окунь - 18 екз., краснопірка - 13 екз., плоскирка - 10 екз. лящ - 8 екз. та 12 екз. червонокнижного виду риби, а саме карася золотого. Загальна вага незаконно добутих біоресурсів склала 15,5 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 14 347 грн", - йдеться в повідомленні Управління Державного агентства рибного господарства в Харківській області.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області прикордонники виявили підготовлені до незаконного переміщення через кордон 15 ящиків з рибальським приладдям.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися