У НАБУ розповіли, скільки людина підозрюється в корупції в Харківській області (відео)

В завершення справи по корупціонерах Харкова вже потрапив "Електроважмаш"

У Харкові та області за перші пів року 2020 відкрито 125 корупційних справ, з них 43 - завершені. Про це розповів директор Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро Юрій Кравченко, передає "Накипіло".

Він додав, що детективи відомства направили в суд 33 справи на 50 чиновників і держслужбовців.

НАБУ вже закінчило справу за незаконною схемою керівників заводу "Електроважмаш", яке завдало державі збитків в 13,7 мільйона гривень; справу про привласнення чиновником Офісу Президента 300 тисяч доларів (8226471 гривню), а також розтрата грошей на потреби армії при придбанні машин для військових - збитків держбюджету досяг 17,44 мільйона гривень.

"В цілому в статусі підозрюваних перебувають 390 осіб. Серед них - 19 керівників державних підприємств, ексміністр, чотири колишніх народних депутата, вісім суддів, мер, голова обласної адміністрації, чиновники місцевого самоврядування, колишні співробітники Служби зовнішньої розвідки та Міністерства оборони", - заявив Юрій Кравченко.

За перше півріччя НАБУ повернуло держпідприємствам 688 мільйонів гривень, 1,55 мільйона відшкодували народні депутати за незаконну компенсацію. Також понад 65 мільйонів гривень застави стягнув Вищий антикорупційний суд на підставі доказів, які зібрали НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, НАБУ на хабарі затримало директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка . Губернатор Харківської області Олексій Кучер призначив Винниченко на посаду ще 10 днів тому. У ХОДА цю інформацію ретельно приховували. До роботи в обладміністрації Винниченко працював в Харківобленерго, де під час затримання так само як і в ХОДА пройшли обшуки.

Слідчі НАБУ почали слідчі дії за фактом корупційного злочину з боку чиновника Харківської облдержадміністрації. Інформацію про затримання нового начальника Департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка підтвердили в пресслужбі ХОДА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися