Держстат Харківської області розповів, наскільки впав пасажиропотік в метро

На Харківщині всіма видами транспорту скористалися 190 мільйонів осіб

Харківський метрополітен за перші пів року 2020 перевіз 65,8 млн. Пасажирів. Це на 46,5% менше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє Головне управління статистики в Харківській області у себе на сайті

В цілому в Харківській області всіма видами транспорту за перше півріччя 2020 скористалися 190 мільйонів пасажирів. Це менше на 38,5% за аналогічний період 2019 року.

Перевезення склали:

- залізницею - 8,2 млн пасажирів (менше на 55%);

- в тролейбусах - 44,6 млн. Пасажирів (менше на 27,7%);

- в трамваях - 42,9 млн. Пасажирів (менше на 17,8%).

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківське метро за перші пів року 2020 втратило рекордну кількість грошей. Минулого року за такий же період втрати склали 54,1 мільйона гривень.
"ХАЦ" виділяє чотири причини, чому могло так статися:
- Закупівля товарів, послуг і робіт за значно завищеними цінами у порівнянні з закупівлями цих же товарів, послуг і робіт Дніпровським і Київським метрополітенами.
- До 2009 року - послуги з прибирання, послуги з ремонту рухомого складу і послуги з ремонту ескалаторів - це послуги, які виконувалися власними силами харківського метрополітену.
- Державна аудиторська служба дійшла висновку, після проведення фінансового аудиту КП "Харківський метрополітен" за період з 1 січня 2016 по 28 лютого 2019, що це КП в 4 рази занижує свої доходи від рекламної діяльності.
- Доходи від дії єдиного електронного квитка (E-ticket) отримує фірма-інвестор ТОВ "Фінансова компанія" Платіжний центр ".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися