Розвели жертв на 900 тисяч гривень: у Харкові судитимуть псевдо-ріелторш

Зловмисницям загрожує до 13 років в'язниці з конфіскацією майна

Харківські слідчі завершили досудове розслідування за фактом злочинної діяльності групи жінок. Про це повідомили в прес-службі обласного "главку".

Так, четверо харків'янок з квітня 2017 року по 13 лютого 2020 року за приводом оренди неіснуючого житла заволоділи коштами потерпілих на суму майже 900 тис. грн. Поліцейські встановили, що зловмисниці у віці від 21 до 29 років розміщували в інтернеті завідомо неправдиві оголошення про надання в оренду житла в Харкові і в подальшому запрошували потенційних клієнтів в "офіс", де розповідали про умови оренди. Псевдо-ріелторши переконували потерпілих заплатити гроші за перший і останній місяці. Далі громадянам пропонувалося підписати договір про надання інформаційних послуг, а у разі їх незгоди з умовами договору, людей виштовхували з агентства. Гроші їм ніхто не повертав.

Слідчі довели причетність жінок до 141 епізоду злочинної діяльності. Їм загрожує до 13 років в'язниці з конфіскацією майна. У даний час підозрюваним вручили обвинувальний акт, який в подальшому буде направлено до суду для розгляду по суті.

Читайте також: У НАБУ розповіли, скільки людина підозрюється в корупції в Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися