Розстріл автобуса під Харковом: поліція розповіла подробиці і затримала винних (фото, відео)

На Люботинської трасі не взяли заручників, всім постраждалим надали медичну допомогу

Під Харковом на Люботинської трасі група невідомих обстріляла автобус, в якому їхали представники ГО "За життя". Про це розповіли у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції розповіли, що їм подію повідомили о 19:10. На місце терміново виїхали керівництво обласного управління поліції та слідчо-оперативна група Люботинського ОП.

Відомо, що під Люботином Харківського району Харківської області на шосе невідомі на "Міцубісі" загородили рух мікроавтобусу "Мерседес", в якому були представники ГО "За життя". Транспортний засіб зупинився. З автомобіля вийшло кілька людей і з травматичної зброї відкрило вогонь по мікроавтобусу, після чого зловмисники поїхали.

В результаті пострілів двоє членів "За життя" поранені гумовими кулями, один в руку, інший в ногу. Їм надали медичну допомогу і доставили в лікарню чотирьох осіб. У одного з них - струс мозку. В заручники нікого не брали.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 15 п. 1,7,12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинено за поперечною змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Зараз вже встановили машини нападників, затримали 14 осіб. Йдуть слідчі дії. 


Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харківській області Валківський районний суд оголосив вирок двом чоловікам, які влітку 2019 року здійснили спробу рейдерського захоплення агрофірми" Маяк "у Валківському районі. Обвинувачені організатори визнали свою провину і "щиросердно розкаялися", що вважається обставиною, що пом'якшує покарання. В результаті суд призначив обвинуваченим покарання у вигляді штрафу - по 17 тисяч гривень в дохід держави з кожного.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися