У Харківській області поліцай, чиновник і бізнесмен заволоділи ділянкою Міноборони (фото)

Зловмисники захопили близько 31 га в Печенігах

У Харківській області в суд направили обвинувальний висновок у відношенні заступника голови однієї з районних державних адміністрацій Харківської області і підприємця за фактом самовільного зайняття земельної ділянки групою осіб в зонах особливого режиму використання земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України), а також колишнього керівника Печенізького відділення поліції Чугуївського ОП ГУ ПП в Харківській області ще й за фактом перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 197-1, ч. 3 ст. 365 КК України). Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

У відомстві розповіли, що досудове розслідування встановило, що заступник голови районної державної адміністрації спільно з підприємцем і за сприяння колишнього керівника Печенізького відділення поліції, який приховував злочин, незаконно захопили земельну ділянку загальною площею понад 31 га. Дана територія належить до земель Міністерства оборони України. Зловмисники незаконно там вирощували сільськогосподарські рослини. Такими протиправними діями вони завдали збитків державі на суму понад 1,3 млн грн.

Кримінальне провадження почало розслідувати територіальне управління ДБР в Полтаві, оперативний супровід - Харківське управління ДВБ Національної поліції України.

Чиновнику РДА та підприємцю загрожує обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років. Поліціянту загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, до суду направили обвинувальний висновок у відношенні прокурора з Харкова, який за хабар обіцяв лояльну позицію при розгляді справи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися