Харківські рятувальники розповіли, скільки пожеж сухостою загасили за добу (фото)

У Харківській області горіла суха через недбале ставлення громадян

У Харківській області за добу рятувальники ліквідували 50 пожеж сухостою на площі понад 40 гектарів. Про це розповіли в ГУ ДСНС в Харківській області.

За минулу добу підрозділи Служби порятунку 50 разів гасили пожежі, пов'язані з горінням сухої трави, очерету та сміття. Їх загальна площа зараз близько 40 га.

Такі пожежі були в Харкові, а також у Балаклійському, Барвінківському, Близнюківському, Богодухівському, Борівському, Валківському, Вовчанському, Дергачівському, Зачепилівському, Зміївському, Золочівському, Ізюмському, Кегичівському, Краснокутському, Лозівському, Нововодолазькому, Первомайському, Печенізькому, Сахновщинському, Харківському, Чугуївському, Шевченківському районах області. Вогонь від деяких з них пошкодив три господарським споруди, баню і паркан.

Чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор, кажуть рятувальники.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється: створювати звалища та спалювати відходи; розводити багаття в лісі та лісопосадках; курити, кидати в лісі і лісопосадках непогашені сірники та недопалки; залишати в лісі просочений бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір'я; спалювати стерню і рослинні залишки на сільськогосподарських полях; дозволяти дітям гратися із сірниками та запальничками.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, за останню добу рятувальники Харківщини 15 разів гасили займання сухостою, очерету та сміття загальною площею близько 3 га.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися