Постраждалим від пожеж в Харківській і Луганській областях буде допомагати держава

Уряд хоче виділити постраждалим з Луганської та Харківської областей медикаменти та гроші

Кабінет Міністрів України розробляє проєкт допомоги постраждалим від пожеж в Луганській і Харківській областях. Про це 3 вересня говориться на сайті Офісу президента.

Володимир Зеленський взяв ситуацію під особистий контроль. Він чекає від уряду ефективного розв'язання проблем постраждалих.

"Ми повинні давати відсіч цій стихії, бажаю сил всім пожежникам. У таку спеку в лісах працювати ще важче. Але своєю героїчною працею вони рятують життя. Ми ж повинні бути готовими до швидкої реакції на потреби людей - перш за все до надання медичної допомоги, можливості евакуації, а надалі - фінансової та професійної підтримки, щоб допомогти людям повернутися до життя. Уважно стежу за ситуацією ", - заявив Зеленський.

Також повідомляється, що в гасінні пожежі беруть участь військовослужбовці операції Об'єднаних сил.

Крім того, за даними ДСНС, в результаті пожеж загинула одна людина, ще двоє госпіталізовані з опіками.

Нагадаємо, 1 вересня в ДСНС повідомляли про пожежу на площі 5 га в селищі Борівське біля Сєвєродонецька. Пожежу ліквідували. А 2 вересня в ДСНС повідомили, що в Луганській області загорілася суха трава і лісова підстилка в Станично-Луганському районі. Ситуація ускладнювалася сильними поривами вітру, була загроза для населених пунктів Болотене, Валуйське та Станиця Луганська. Оповіщення місцевих жителів з метою можливої евакуації змогли швидко організувати.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, вранці, 3 вересня, до Харкова в терміновому порядку прибув міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися