У Харківській області фермер завдав збитків державі більш ніж на 160 мільйонів (фото)

Фермер з Вовчанського району незаконно використовував державні надра

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру керівнику фермерського господарства за фактом порушення встановлених правил охорони та використання надр, що спричинило тяжкі наслідки, а також безгосподарне використання земель (ч. 4 ст. 240, ч. 1 ст. 254 КК України). Про це йдеться на сайті відомства.

Під час досудового розслідування з'ясували, що власник фермерського господарства без дозволу на використання земельних ділянок для видобутку надр і ліцензії на видобуток корисних копалин, без гірничого відводу і плану розробки родовища корисних копалин, з липня по листопад 2019 року незаконно видобував пісок у Вовчанському районі Харківської області.

Там він викопав два кар'єра загальною глибиною майже 11 метрів. Підприємець продавав здобутий пісок.

Після інженерно-екологічної та судово-економічної експертиз стало ясно, що незаконний видобуток піску привела до небезпеки для навколишнього середовища.

Крім того, фермер не вивів землі з сільськогосподарського обороту і це призвело до втрати їх родючості та порушення структури ґрунту. Таким чином, державі зазнало збитків на понад 612 млн грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від п'яти до восьми років.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на Харківщині поліціянти викрили чоловіка, який зберігав незаконно зрубану деревину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися