Отруєння собак на ХТЗ у Харкові виявилося фейком

За останні сім років у Харкові не зафіксували жодного випадку отруєння безпритульних тварин

Інформація про масове отруєння собак в районі ХТЗ у Харкові, не відповідає дійсності. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі міської ради Харкова.

Йдеться про повідомлення, в яких говорилося, що в результаті отруєння нібито постраждали 10 домашніх собак і навіть були виявлені трупи тварин.

У міськраді з посиланням на КП "Центр поводження з тваринами" повідомили, що співробітники центру провели власне розслідування та встановили, що ні в одній з ветклінік району не зафіксовано випадків хімічного отруєння собак. Крім того, опитали жителів району. Виявилося, що хтось щось чув, але ніхто особисто нічого не бачив.

Один чоловік розповів, що минулого тижня, виявив симптоми отруєння у свого собаки та звернувся до ветеринарної клініки. Тварина померла. Однак лікар цієї клініки спростував цю інформацію. Він розповів, що до них приводили тварин з бактеріальною інфекцією і собаки після лікування пішли на поправку.

У центрі повідомили, що за останні сім років випадків отруєння безпритульних тварин в Харкові зафіксовано не було, та порадили ретельно підбирати продукти харчування для своїх тварин, вакцинувати їх та не піддаватися паніці.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у минулому році більше двох тисяч тварин знайшли господарів. Цей показник на 60% більше, ніж у 2018 році.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися