Масштабна лісова пожежа під Харковом: лісники знайшли місця підпалів

На сміттєвому полігоні у Дворічанському районі Харківської області два місця підпалили спеціально

У Дворічанському районі Харківської області на сміттєзвалищі лісники виявили осередки підпалу через які стався недавній велика пожежа і згоріло село. Про це Суспільному розповів керівник Куп'янського лісгоспу Юрій Попченко.

"Причина загоряння - це полігон побутових відходів, який перебував там біля села. І це, можна сказати, був підпал. Тому що у нас підпал був у двох місцях, і відразу два вогнища пожежі виявили в цьому лісництві", - зазначив Попченко.

Станом на 8 вересня у Дворічанському районі продовжують гасити пожежу близько 10 одиниць пожежної техніки. Про це Суспільному розповів заступник начальника Держслужби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Анатолій Торяник.

Ще залишилося три вогнища, які можуть спалахнути повторно: тліють чагарники, куди неможливо дістатися технікою. Рятувальники обходять територію.

За словами керівника Куп'янського лісгоспу Юрія Попченко, тільки на прибирання та підготовку території для висадки нових дерев потрібно кілька мільйонів гривень. Власних коштів лісгоспу на ці роботи недостатньо.

Відновлення згорілих ділянок збираються почати в цьому році. Сіянців з розплідника Куп'янського лісгоспу вистачить тільки на п'яту частину згорілих територій.


Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харківській області в результаті пожежі на території Дворічанського лісництва вогонь знищив 22 будинки. Рятувальники розповіли, що попри те, що люди з довколишніх до пожежі населених пунктів відмовлялися евакуюватися, довелося відселити 33 людини. Також через отруєння димом в лікарню звернувся один чоловік.
"2 вересня в 12 ч. 54 хв. Поблизу с. Вороб'ївка Дворічанського району виникла пожежа в лісовому масиві. Близько 15 год. Через сильний поривчастий вітер (до 15 м / с) змінних напрямків пожежа набула подальшого розповсюдження в напрямку населених пунктів Гороб'ївка і Гряниківка. в результаті пожежі знищено 22 житлових будинки, відселені 33 людини та через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася 1 людина ", - сказано у зведенні рятувальників.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися