У Харківській області СБУ затримала куратора легалізації росіян в Україні (фото)

Отримати український паспорт в Харкові відразу росіянину можна було за 5 тисяч доларів

У Харківській області контррозвідка СБУ спіймала на гарячому жителя Харкова, який створив схему по легалізації росіян на території України. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Згідно з матеріалами слідства, в одному із задокументованих епізодів злочинної діяльності житель Харкова домовився з громадянином РФ, вихідцем з однієї з республік Північного Кавказу, що той безпідставно отримає українське громадянство.

Харків'янин пообіцяв клієнту виготовити комплект підроблених документів, які повинні стати підставою для Державної міграційної служби оформити легальні національний і закордонний біометричні паспорти громадянина України. Ціна "послуг" була $ 5 тисяч.

Співробітники спецслужби затримали організатора в передмісті Харкова після того, як житель РФ отримав біометричний український паспорт для виїзду за кордон у відділі Державної міграційної служби.

В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії. Організатора злочинної схеми затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру і обрання запобіжного заходу.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в центрі Харкова, по вулиці Алчевських, 49, співробітники Служби безпеки України та державного бюро розслідувань обшукали Київський райвідділ поліції. На одному з таких паблік з'явилося відео з місця подій. На записі йдеться, що разом з ГБР і СБУ під час обшуку буде присутній співробітник харківської прокуратури.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися