Харківський чиновник-хабарник міг сісти на 10 років, але відбувся штрафом

Держслужбовець вимагав гроші на розміщення дитячих розважальних комплексів

У Харкові засудили хабарника з Адміністрації Холодногірського району. Начальника відділу підприємництва та споживчого ринку Дмитра Осокіна визнали винним в отриманні хабара за надання дозволу на тимчасове розміщення дитячих розважальних комплексів. Про це передає "Харківський антикорупційний центр", посилаючись на рішення суду.

Розважальні комплекси розміщувалися на вулиці Новий Побут, 16 і на вулиці Полтавський Шлях, 152. За дозвіл по кожному об'єкту чиновник вимагав 6 тисяч гривень на місяць.

Осокіна затримали під час передачі грошей 25 червня цього року. Чиновник визнав свою провину і суд затвердив угоду з прокурором, а саме покарання у вигляді штрафу в сумі 25,5 тисячі гривень з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 1 рік. Рішення суду датоване 31 серпня.

Примітно, що максимальне покарання за ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди), за якою засудили чиновника, передбачає до 10 років в'язниці.

Читайте також: Суддю, яка розглядає справу Михайла Добкіна, відсторонили за хабар.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися