У Харківській області чиновник лісгоспу вкрав у держави майже два мільйони гривень

Майстру лісу на Харківщині загрожує до п'яти років в'язниці та позбавлення права обіймати певні посади

Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний висновок у відношенні майстра лісу за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це йдеться на сайті відомства.

У прокуратурі розповіли, що майстер лісу ДП "Жовтневе лісове господарство" дозволив невідомим минулого року вирубати 96 дерев на території держпідприємства. Сума збитку склала майже 1,8 млн грн.

Досудове розслідування проводило територіальне управління ДБР з Полтави, оперативний супровід - СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Господарський суд Харківської області ухвалив рішення на користь екологічної інспекції, яка подавала позов на ДП "Чугуєво-Бабчанське лісове господарство" про відшкодування збитку за незаконну вирубку дерев. Відомство в період з 30 липня 2019 року по 12 серпня 2019 провело позапланову перевірку дотримання природоохоронного законодавства держпідприємством. В ході огляду інспектори виявили у кварталах, розташованих на території Кочетоцької селищної ради Чугуївського району Харківської області самовільну вирубку 544 дубів. Дозволи на вирубку дубів лісовому господарству не представлялося.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися