Декомунізація в Харкові: активісти вимагають перейменувати одну зі станцій метро

Інститут Національної Пам'яті вже направив відповідне лист в Харківський Метрополоітен

У Харкові активісти "Світанку" вимагають перейменувати одну із станцій підземок. На думку громадських діячів в нашому місті не повинно бути зупинки, яку назвали на честь радянського діяча. Про це самі активісти повідомили в своїй Facebook-спільноті.

Так, представники громадської організації "Світанок" вимагають перейменувати станцію метро "Завод імені Малишева". За інформацією активістів, Інститут Національної Пам'яті направив відповідного листа до Харківського Метрополоітену, але відповіді не отримав.

"Ми теж звертатимемося в КП "Харківський Метрополітен", а в разі відмови - будемо судитися ", - заявили в ГО " Світанок ".

Нагадаємо, харківський метрополітен перейменував станцію "Московський проспект". "На виконання рішення міської ради від 16 жовтня 2019 року і з урахуванням рекомендації міської комісії з питань топоніміки та історико-культурного середовища завершені основні роботи з перейменування станції метрополітену "Московський проспект" в станцію "Турбоатом", - йдеться в повідомленні метрополітену.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися