На Харківщині українка намагалася пронести до РФ незаконну валюту (фото)

Жінка мала при собі суму, що перевищує встановлену законодавством норму

У Харківській області митники виявили у громадянки України незадекларовану валюту. Про це повідомили в прес-службі Слобожанської митниці.

Відзначається, що 13 вересня на митному пункті пропуску "Гоптівка" силовики виявили у громадянки України незадекларовану валюту. Жінка пішки йшла в Росію.

У митниці відзначили, що при проведенні усного декларування жінка запевнила, що переміщує валюту, сума якої не перевищує еквівалент 10 тис. євро. Але в ході подальшого перерахунку сума валютних цінностей у вигляді банкнот доларів США, які надала громадянка, склали 13,1 тис. доларів.

Таким чином, громадянка України не заявила за встановленою формою точні і достовірні відомості про товар, який підлягає обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України. Сума, що перевищує встановлену законодавством норму, вилучена як безпосередні предмети порушення митних правил, і становить 1256 доларів.

Читайте також: У Харківській області СБУ затримала куратора легалізації росіян в Україні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися