У Харкові затримали провайдера, який постачав інтернет в "ЛНР" (фото)

Агенти сепаратистів під виглядом українських користувачів здійснювали кіберзлочини

У Харкові співробітники СБУ затримали власника компанії-провайдера, яка надавала безкоштовний трафік на територію так званої "ЛНР". Про це повідомляє пресслужба силовиків.

Чоловіки затримали після повернення з тимчасово окупованих територій.

Оперативники та слідчі спецслужби з'ясували, що приватний підприємець є власником фірм з надання інтернет-послуг в Черкаській області та на тимчасово окупованій території. Використовуючи спеціальне технічне обладнання, він створив маршрутизацію трафіку по закритих каналах для терористичної організації "ЛНР".

"За можливість вести бізнес, зловмисник надавав безкоштовний інтернет окупаційним адміністраціям, установам, організаціям, воєнізованим формуванням і прокуратурі так званої" ЛНР ". Сепаратисти отримали можливість не тільки вільно користуватися якісним інтернетом, а й здійснювати кіберзлочини під виглядом українських користувачів ", - розповіли з СБУ.

Під час обшуків в приміщенні фірми в Смілі правоохоронці вилучили спецтехніку, електронні носії інформації, документальні матеріали, що підтверджують здійснення протиправної діяльності.

Зараз слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк до 2 місяців, без права внесення застави.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області контррозвідка СБУ спіймала на гарячому жителя Харкова, який створив схему по легалізації росіян на території України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися