Під Харковом браконьєри по-звірячому вбили єдиного лося, який мешкав в лісах області

Тварина занесена до Червоної книги, винних чекає штраф понад 100 тисяч гривень

У Харківській області на трасі на Ізюм браконьєри застрелили лося і зняли з нього шкуру. Про це повідомляє Порятунок тварин Харків / Animal rescue Kharkiv, Ukraine на своїй сторінці в Facebook

Волонтери пишуть, що тварина занесена до Червоної книги.

Також вони розповіли подробиці того, що сталося. Про пораненого тваринному в організацію з порятунку тварин і поліцію повідомив Українській мові, який помітив лося на трасі.

"О 20:40 нам на гарячу лінію надійшов дзвінок від поліції про збитого лося. За інформацією від людей, він волочив задні ноги. Очевидець повідомив в поліцію. О 22:00 надійшла інформація, що лось зник в лісі (рятувальники були в дорозі). 16.09 в 0:24, приїхавши на місце, почали пошуки по місцевості. На вході в ліс і вглиб виявлені криваві сліди та сліди машини, імовірно джип. На деревах помічені сліди сокири й плями крові. 1:01 в глибині лісу знайдена знята шкура лося", - розповіли в Порятунок тварин Харків.

За їхньою інформацією браконьєри все це час були поруч і спостерігали за ситуацією. Поки на місці був водій фури, лось був у безпеці.

"Коли вбивці побачили, що все чисто і немає свідків, вони заїхали в ліс і зробили свою брудну справу. Убили тварина, занесене в Червону Книгу України", - додали в громадській організації.

Штраф за вбивство лося - 130 тис. грн.


Довідка "Коментарів": за інформацією від єгерської служби, 2 роки тому в Харківській області було 2 лосі. Тепер не залишилося жодного. Швидше за все, цей прийшов із сусідніх областей.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, з початку року в Україні враховано понад 200 кримінальних правопорушень через жорстоке поводження з тваринами. Найбільше правопорушень, пов'язаних з жорстоким поводженням з тваринами, з початку року враховано в Харківській області - 19, по 17 - у Дніпропетровській області та Києві, в Донецькій області - 16. Найменше - в Хмельницькій і Тернопільській областях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися