Знищив дерев на 60 тисяч гривень: на Харківщині судитимуть "чорного лісоруба"

Зловмисник домовився з місцевими жителями за грошову винагороду про порубки дерев

У Харківській області судитимуть чоловіка, який вирубав лісу на майже 57 тис. грн. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними правоохоронців, обвинувальний акт відносно жителя Куп'янська за фактом незаконної порубки лісу на території району направлено до суду. Встановлено, що чоловік домовився з місцевими жителями за грошову винагороду про порубки дерев в лісопосадці. При цьому зловмисник ввів їх в оману, вказавши неправдиву інформацію про наявність дозвільних документів на проведення вирубки.

Зазначені особи незаконно вирубали майже 20 дерев в лісосмузі, розташованій в Куп'янському районі області. Загальна сума збитків, завданих державі, становить майже 57 тис. грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 тис. ло 1,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: У Золочівському лісництві поліцейські викрили чоловіків в незаконній порубці деревини. Сума збитку, нанесеного природних ресурсів, становить близько 260 тисяч гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися