Рятувальники Харківщини розповіли, скільки врятували лісів і полів від пожеж (фото)

У Борівському районі сталося загоряння, яке знищило понад 1 гектару рослин

У Харківській області за минулу добу, 16 вересня, відбулося 32 пожежі в природних екосистемах. Про це повідомляє ГУ ДСНС у себе на сайті

Рятувальники розповіли, що вогонь розповсюдився на загальну площу в 16 гектарів.

В одному з випадків вогонь від палючої трави швидко пішов у бік хвойного масиву і погрожував великим лісовою пожежею. Інцидент стався в Борівському районі Харківської області біля села Богуславка. Там загорілися суха трава, чагарники й очерет. Полум'я розповсюдилося на площу в 1,5 га. Про займання надійшло повідомлення від працівників лісгоспу о 10:46.

На допомогу лісникам в подоланні небезпеки відправили 4 оперативних підрозділів ДСНС з Боровського і Куп'янського районів області. Від лісового господарства вогонь гасили 3 автоцистерни й трактор з плугом. Спільними зусиллями о 12:42 просування вогню зупинили та захистили від нього ліс. Пожежу ліквідували о 15:00. Постраждалих немає.

У селі Дорожне Коломацького району Харківської області біля вул. Стадіонна, 7 виникла пожежа на відкритій території. Повідомлення про спалах надійшло о ДСНС о 14:44.

На місце події негайно попрямувало 1 відділення пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистерні в складі 5 рятувальників. На момент прибуття рятувальників на відкритій території горіла суха трава на площі приблизно 100 кв.м. Була загроза потрапляння вогню на велику площу.

Вогонь локалізували вже о 15:15 та ліквідували о 16:00.

Причина виникнення таких пожеж - людський фактор.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Шевченківському районі Харкові горів п'ятиповерховий житловий будинок.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися