У Харківському госпіталі розповіли про стан бійців, які підірвалися на мінах

Один з українських солдатів досі у важкому стані

У Харкові до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону доставили полковника і прапорщика ЗСУ, а також військовослужбовця 36-ї окремої бригади морської піхоти, які підірвалися на мінах в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Про це розповів провідний хірург Харківського військового госпіталю Сергій Шипілов, пише Kharkiv Today

"Дійсно, вчора двома вертольотами були доставлені військовослужбовці. Двоє з них доставлені з 65-го військового мобільного госпіталю - це полковник і прапорщик, які отримали вибухові поранення. Один з них з більш важким - з непроникливим пораненням голови, другий з вогнепальною осколковим переломом лівої ліктьової кістки. Ці двоє військовослужбовців зараз перебувають у відносно задовільному стані, вони всім забезпечені, проходять дообстеження і доліковування", - сказав хірург.

Третього військовослужбовця привезли з маріупольського госпіталю. Він отримав вибухові поранення в результаті спрацьовування вибухового пристрою. У нього немає частини стопи, численні осколкові поранення м'яких тканин тулуба. Стан бійця оцінюють як середнього ступеня тяжкості, але він знаходиться в реанімації. Його готують до хірургічних обробок для формування кукси та до подальшого лікування.

"Термін відновлення того пораненого, який отримав травму стопи, буде досить тривалим. Тому що рана велика, там залучені як м'язи, так і кістки, тому формування кукси буде досить довгим. І наступним етапом буде підготовка до протезування цієї стопи. У решти поранених, які в відділенні, прогноз сприятливий, вони досить швидко підуть на поправку", - додав Шипілов.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківський військово-медичний клінічний центр Північного регіону привезли двох військовослужбовців, які вчора, 15 вересня, підірвалися на гранатній розтяжці під селищем Шуми в Донецькій області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися