У Харкові не відбувся суд над ювеналом через якого загинула дитина

Засідання у справі про закатовану батьками дитині перенесли на жовтень

У Харкові перенесли засідання суду у справі стосовно старшого інспектора ювенальної превенції, обвинуваченого в службовій недбалості, яка спричинила смерть дитини. Про це повідомляє пресслужба Жовтневого районного суду, пише Depo.Харків.

На суд 17 вересня не прийшли свідки. Повинен був відбутися їх допит і потім дебати.

Суд довелося перенести на 9 жовтня.

Довідка "Коментарів": 9 жовтень 2018 Жовтневий райсуд Харкова засудив батька вбитого хлопчика до 10 років в'язниці (максимально можливе згідно з санкцією статті). Мати отримала 8 років ув'язнення.

Тоді ж слідство встановило, що родичі хотіли допомогти трагедії та повідомляли про факти катувань дитини в Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Новобаварського району. Однак реакції не було.

Крім того, встановлено, що старшим інспектором ювенальної превенції повідомлення про факти катувань дитини, які надходили від центру, залишалися без своєчасного розгляду і заходи реагування.

Старшого інспектора ювенальної превенції Новобаварського ОП ГУ ПП в Харківській області звинувачують за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки - смерть дитини).

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на дитячому майданчику невідомий чоловік в стані алкогольного сп'яніння вихопив у одного з хлопців телефон, а на вимогу дитини повернути річ почав погрожувати фізичною розправою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися