Харківські рятувальники розповіли, скільки розмінували боєприпасів часів Другої світової

Пошуки та знешкодження вибухонебезпечних предметів проводилися в чотирьох районах Харківської області

За минулу добу, 17 вересня, піротехнічні групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Харківській області та Міжрегіонального центру гуманітарного та швидкого реагування ДСНС України шукали на території області вибухонебезпечні предмети часів Другої світової. Про це повідомляє відомство у себе на сайті

В результаті розмінування велося в Дергачівському районі, смт Печеніги (близько водосховища), Валківському районі (в поле), і Ізюмському районі (в лісі).

Всього сапери знищили 106 боєприпасів, з яких 4 артилерійські снаряди, 1 мінометна міна, 1 авіабомба та 100 одиниць боєприпасів.

Піротехніки ДСНС провели роз'яснювальні бесіди з місцевими жителями щодо дій у разі виявлення підозрілих предметів на місці проведення піротехнічних робіт.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові піротехніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення 25 серпня обстежили територію лісового масиву в селищі Жихар, що в Основ'янському районі. Під час Другої світової там точилися запеклі бої. У відомстві додали, що під час цього обстеження піротехніки знайшли 50 боєприпасів, серед яких 1 турбореактивний снаряд діаметром 158,5 мм, 2 одиниці артснарядів діаметром 150 мм, 3 снаряди діаметром 88 мм, 41 - діаметром 20 мм, 3 мінометних мін діаметром 50 мм. Крім того, рятувальники виявили ще 400 патронів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися