Харківські рятувальники розповіли, скільки розмінували боєприпасів часів Другої світової

Роботи з розмінування велися в Лозівському, Валківському, Харківському та Вовчанському районах області

У Харківській області за минулу добу, 21 вересня, рятувальники виявили і знешкодили дев'ять вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області у себе на сайті.

Роботи з розмінування піротехніки вели в Лозівському, Валківському, Харківському та Вовчанському районах області, а також в Шевченківському районі міста.

Всього знищили 9 боєприпасів, з яких 4 артилерійські снаряди, 4 мінометні міни та 1 авіабомба.

Піротехніки ДСНС на місці проведення піротехнічних робіт з місцевими жителями провели роз'яснювальні бесіди щодо дій у разі виявлення підозрілих предметів.

"При виявленні підозрілого предмета категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкодити знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий або механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів і нагрівання", - нагадали в ДСНС.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 17 вересня, піротехнічні групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Харківській області та Міжрегіонального центру гуманітарного та швидкого реагування ДСНС України шукали на території області вибухонебезпечні предмети часів Другої світової. В результаті розмінування велося в Дергачівському районі, смт Печеніги (близько водосховища), Валківському районі (в поле), і Ізюмському районі (в лісі). Всього сапери знищили 106 боєприпасів, з яких 4 артилерійські снаряди, 1 мінометна міна, 1 авіабомба та 100 одиниць боєприпасів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися