У Харкові підуть під суд три начальника виправної колонії і бізнесмен

Державним службовцям в'язниці Харківщини загрожує до восьми років позбавлення волі

Харківська обласна прокуратура відправила до суду обвинувальний висновок у відношенні трьох посадових осіб державних установ виконання покарань області, а також підприємця за фактом привласнення майна, вчиненого за попередньою змовою організованою групою осіб (чч. 3,5 ст. 191 КК України). Про це йдеться на сайті відомства.

Досудове розслідування встановило, що чиновники державних установ виконання покарань області привласнили харчові продукти, які зберігалися на складі виправній колонії. Харчування укладеним поставляло Міністерство юстиції України.

Встановлено, що в жовтні-листопаді 2019 керівник і завскладу однієї з колоній при пособництві підприємця вкрали замороженого м'яса вагою 1200 кг і заморожену рибу вагою 2100 кг.

Крім того, керівник іншого виправній колонії в той же період спільно з зазначеним підприємцем вкрав понад 2 тонни замороженої риби.

Таким чином, зазначені особи привласнили продуктів майже на 250 тис. Грн.

Керівнику, завідувачу складу однієї з виправних колоній і підприємцю можуть дати термін від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Керівнику інший колонії загрожує від трьох до п'яти або від трьох до восьми років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові та області за перші пів року 2020 відкрито 125 корупційних справ, з них 43 - завершені. Про це розповів директор Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро Юрій Кравченко. Він додав, що детективи відомства направили в суд 33 справи на 50 чиновників і держслужбовців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися