У Харкові "мінер" заводу "Електроважмаш" отримав вирок суду

Через п'яної витівки чоловіка поліція рік тому досліджувала на підприємстві 7,5 тисячі квадратних метрів

Харківський районний суд оголосив вирок місцевому жителю, який п'яний "замінував" рік тому стратегічне підприємство. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Інцидент трапився 20 вересня 2019 року. Чоловік в стані алкогольного сп'яніння повідомив на гарячу лінію "102", що на заводі "Електроважмаш" закладена бомба. Вибухівка нібито перебувало в підвальному приміщенні корпусу №4.

Службам порятунку і МВС тоді довелося евакуювати з території підприємства двох співробітників, після чого вони оглянули близько 7,5 тисячі квадратних метрів приміщень і прилеглої території. Вибухових речовин так і не знайшли й на наступний день "мінера" затримали.

В ході розгляду фігурант з усім зізнався. Свої дії чоловік пояснив бажанням розважитися. За неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян суд дав харків'янину два роки умовно. На цей час рішення не набрало чинності та може бути оскаржене в апеляції.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, за 13 липня, в харківську поліцію надійшли повідомлення про мінування понад 200 міських об'єктів. Серед "замінованих" точок фігурували аптеки, пологові будинки, відділення медичної допомоги, продовольчі магазини, гіпермаркети, ТЦ, банки, залізниця, автовокзали та аеропорт "Харків". На місця виїжджали та працювали опергрупи відділень поліції, а також фахівці вибухотехнічного підрозділу і кінологи. В ГУ НП відзначили, що в цілому вони оглянули 242 об'єкти й евакуювали 506 громадян. Ніяких вибухонебезпечних пристроїв або речовин виявлено не було.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися