У Закарпатській області турист з Харкова провалився до гірської ущелини (фото)

Харків'янин зірвався і прокотився до ущелини більше п'яти метрів

На Закарпатті харківський турист зірвався до гірської ущелини. Про це передає прес-служба ГУ ГСЧС у Закарпатській області.

Відзначається, що 22 вересня близько 22:20 рятувальники отримали повідомлення від супроводжуючого групи туристів про те, що одному з учасників необхідна медична допомога. З'ясувалося, що потерпілим виявився 25-річний житель Харкова. Так, під час спуску з гори Піп Іван до озера Криваве турист зірвався і прокотився до ущелини більше п'яти метрів.

Оскільки телефонного зв'язку в зазначеній місцевості немає, супроводжуючий залишив з потерпілим другого туриста і піднявся на узвишшя, щоб зателефонувати рятувальникам. Поки старший групи дзвонив до Служби порятунку, інший турист надав травмованому домедичну допомогу з підручних засобів і облаштував місце для ночівлі.

О 6:20 рятувальники дісталися до місця перебування групи і надали потерпілому першу медичну допомогу. Після цього близько 2,5 кілометрів фахівці ГСЧС на ношах спускали чоловіка з гори в долину Лисячу де їх очікував всюдихід і гірські рятувальники з смт Ясиня. Постраждалого транспортували в с. Ділове Рахівського району, де передали медикам.

Читайте також: У Харкові викрили рецидивіста, який поїхав на чужому велосипеді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися