Харківські рятувальники розповіли, скільки загасили пожеж сухостою за добу (фото)

Загальна площа, яку охопив вогонь, склала понад 86 га

За 24 вересня в Харківській області відбулося значне число пожеж на відкритій території. Про це повідомляє ГУ ДСНС на своїй сайті.

Рятувальники загасили 65 загорянь сухостою. Загальна площа цих пожеж становить понад 86 га.

У ДСНС кажуть, що велика частина таких загорянь відбувається через легкодумство громадян, які не дивлячись на численні застереження рятувальників продовжують "наводити порядок" на своїх земельних ділянках і прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою.

Рятувальники привели в приклад пожежа сухостою в селищі Ков'яги на Валківщині, який мало не завдав шкоди приватним господарським спорудам. Тільки завдяки оперативному втручанню пожежників вийшло за годину загасити вогонь, який покрив площу в 500 кв.м., і запобігти загрозі будівлям.

Але, в Коломацькому районі вогонь від сухої трави знищив занедбаний житловий будинок. Інцидент стався о 15:15 в селищі Коломак на вул. Дарвіна, 12. Там трава загорілася на площі 1 га, вогонь від неї та зачепив будинок. Рятувальники впоралися з пожежею о 18:10.

Найбільший за площею пожежа сухостою стався о 14:48 біля села Анискине у Великобурлуцькому районі. Площа трави, що палає склала до 10 га, вогонь від неї перекинувся на кукурудзяне поле і знищив близько 30 га врожаю. У боротьбі з пожежею рятувальникам 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини допомагали 4 одиниці сільськогосподарської техніки. О 18:40 вогонь вдалося загасити.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківському районі Харківської області навпроти ДП Харківської лісової науково-дослідної станції "Південне лісництво" загорілася суха трава. Було побоювання, що вогонь дуже швидко перейде на хвойний ліс. На допомогу лісникам в подоланні небезпеки були спрямовані 2 оперативних підрозділів ДСНС. Від лісового господарства з вогнем боровся трактор з плугом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися