Харківська область вибилася в лідери за кількістю несанкціонованих звалищ

На Харківщині відомо про більш ніж трьох сотнях звалищ

У Харківській області зафіксовано найбільше сміттєзвалищ. Про це повідомляє УНН з посиланням на Держекоінспекції.

У відомстві зазначають, що станом на вересень їм відомо розташування понад 1500 несанкціонованих звалищ по всій Україні. Зокрема, в Харківській області таких місць - 311.

"Відповідно до Закону України "Про звернення громадян", на вересень 2020 року в Державну екологічну інспекцію України надійшли повідомлення про розміщення тисячі п'ятсот шістдесят чотири несанкціонованих звалищ. У Харківській області надійшли повідомлення про розміщення 311 звалищ, в ДЕІ в Херсонській області - про 176 і в ДЕІ в Донецькій області - про 108", - сказано в повідомленні Державної екологічної інспекції.

Найменше кількість зафіксованих несанкціонованих звалищ - у Волинській області - 11 і в Хмельницькій області - 12.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, до Державної екологічної інспекції в Харківській області надійшло звернення від жителя про несанкціоноване звалище на території поблизу Безлюдівського водосховища. Разом з головою Безлюдівського селищної ради було проведено обстеження території та виявлено місце незаконного вивезення та складування відходів: побутових, поліетилену, пластикової тари та інших у лісосмуги вздовж ґрунтової дороги в напрямку Безлюдівського водосховища.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися