Після великої пожежі в Харківській області постраждалим виплатять компенсації

Матеріальна допомога становить менше тисячі доларів і не компенсує вартість втраченого житла

Люди, які постраждали в результаті лісової пожежі у Дворічанському районі Харківської області отримають грошову компенсацію. Про це повідомляє Depo.Харків з посиланням на пресслужбу Харківської облдержадміністрації.

Комісія з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися у важкій життєвій ситуації, вивчила в режимі онлайн майже 700 звернень. За результатами заяв адресну грошову допомогу виділять в загальному розмірі понад 5 млн грн.

У тому числі депутати облради вивчили звернення громадян, які постраждали через масштабну лісову пожежу, що сталася на території Дворічанського району. 23 постраждалим дадуть допомогу у вигляді 20 тис. грн. Зараз таких грошей не вистачить, щоб компенсувати вартість втраченого або пошкодженого житла. 

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харківській області в результаті пожежі на території Дворічанського лісництва вогонь знищив 22 будинки. Рятувальники розповіли, що попри те, що люди з довколишніх до пожежі населених пунктів відмовлялися евакуюватися, довелося відселити 33 людини. Також через отруєння димом в лікарню звернувся один чоловік.
"2 вересня в 12 ч. 54 хв. Поблизу с. Вороб'ївка Дворічанського району виникла пожежа в лісовому масиві. Близько 15 год. Через сильний поривчастий вітер (до 15 м / с) змінних напрямків пожежа набула подальшого розповсюдження в напрямку населених пунктів Гороб'ївка і Гряниківка. в результаті пожежі знищено 22 житлових будинки, відселені 33 людини та через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася 1 людина", - сказано у зведенні рятувальників. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися