У Харківській області продовжує зростати борг перед залізничниками за пільговиків

На цей час ХОДА повинна компанії понад 25 мільйонів гривень

Харківська область повинна акціонерному товариству "Укрзалізниця" 25,8 млн грн за пільгові перевезення. Про це повідомляє пресслужба залізничної компанії.

За рівнем заборгованості перед АТ "Укрзалізниця" Харківська область потрапила на третє місце. Харківщина компенсувала лише 9,8% від суми 25,8 млн грн.

В цілому за перші вісім місяців 2020 року АТ "Укрзалізниця" виплатили тільки 21% від суми, яку потрібно компенсувати за перевезення пасажирів пільгових категорій

Всього за січень-серпень регіональні філії АТ "Укрзалізниця" перевезли пасажирів пільгових категорій на понад 190 млн грн, а отримали лише 40 млн грн компенсації.

Довідка "Коментарів": в бюджетах районних рад та адміністрацій, а також міських рад та об'єднаних територіальних громад закладаються суми компенсацій, які не відповідають реальним витратам за надані послуги.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, за перше півріччя 2020 року регіональна філія" Південна залізниця "АТ" Укрзалізниця "перевіз майже 3 мільйони пасажирів пільгових категорій. При цьому ХОДА компенсувала тільки 1,41 мільйона гривень, що становить 9% всієї суми. Тепер Південної залізниці вимагає від місцевої обласної влади повного відшкодування витрат.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися