Поліція Харківської області розповіла про порушення виборчого законодавства

Частина випадків недотримання виборчого кодексу підпадають під кримінальні статті

У Харківській області за станом на 1 жовтня поліція зареєструвала 30 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

На цей час слідчі відкрили 3 кримінальні провадження у ч. 1 і 2 ст. 296 (хуліганство) і два - за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Наприклад, 28 вересня, один з кандидатів від однієї з політичних партій заявив на територіальну виборчу комісію. Він вважає, що порушила виборче законодавство.

"Для проведення об'єктивного і всебічного розгляду звернення відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчі Шевченківського відділу поліції кваліфікували її за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі", - розповіли в поліції.

Також 29 вересня в Шевченківському відділі поліції зареєстрували інформація про те, що поблизу Харківського історичного музею на пл. Конституції невстановлена особа, яке постало перед від організації "Традиція і порядок" облив невідомою речовиною агітаційний намет партії "Опозиційна Платформа За Життя".

У Красноградський відділ поліції звернулася представник громадської організації і повідомила, що в місті Краснограді вона знайшла білборди, на яких немає відомостей про друкарню, тираж та інформації про осіб, відповідальних за випуск. Аналогічне звернення зареєстрували в Лозівському відділі поліції.

Всі дані внесені до Єдиного обліку територіальних відділів і відділень поліції. Ведеться перевірка.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області було зареєстровано 16 заяв і повідомлень про порушення виборчого законодавства. Також в регіоні було розпочато два кримінальних провадження з приводу цих порушень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися