У Харківській поліції розповіли, скільки справ відкрили за порушення виборчого процесу (інфографіка)

Харківська область поки займає місце аутсайдерів за кількістю передвиборчих порушень

Харківська поліція за минулу добу, 2 жовтня, прийняла п'ять заяв про порушення, пов'язані з виборчим процесом. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції додали, що за цей же період до них надійшло 208 заяв і повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом: 32 - в Києві, 18 - у Львівській області, 16 - у Дніпропетровській, 15 - у Запорізькій, по 14 - в Житомирській і Київській , 13 - в Чернігівській, 11 - у Донецькій, по 10 - в Миколаївській і Одеській, 8 - у Черкаській, по 7 - в Кіровоградській і Чернівецькій, по 5 - у Харківській і Херсонській, по 4 - у Закарпатській, Полтавській та Рівненській, по 2 - в Івано-Франківській, Сумській, Хмельницькій і НПУ, по 1 - у Вінницькій, Луганській та Тернопільській областях.

picture

Всього з початку передвиборчих перегонів по Харківській області зареєстровано 39 заяв і повідомлень про порушення виборчого процесу. Регіон знаходиться на четвертому місці з кінця списку порушників по всій Україні.

Всього територіальні органи Нацполіціі взяли 2256 заяв і повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом.

picture

Таких заяв і повідомлень зареєстровано 327 - в Київській області, 187 - в Києві, 160 - у Донецькій, 158 - у Дніпропетровській, 135 - у Львівській, 128 - в Закарпатській, 98 - в Кіровоградській, 97 - в Одеській, по 94 - в Запорізькій і Чернівецькій, 90 - в Херсонській, 87 - у Полтавській, 74 - у Луганській, по 63 - в Івано-Франківській та Миколаївській, 57 - у Чернігівській, по 49 - у Вінницькій та Сумській, по 48 - у Волинській і Черкаській, 44 - в Рівненській, 39 - у Харківській, по 27 - в Житомирській і Тернопільській, 7 - в Хмельницькій області та 6 - в НПУ.

Протягом доби відкрито 25 кримінальних проваджень.

Всього в ЄРДР внесено відомості про 182 кримінальних проваджень: 97 - пов'язані з порушенням виборчого законодавства, 85 - пов'язаних з виборчим процесом.

Також складено 356 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з виборчим процесом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Чугуєві Харківської області відкрили кримінальне провадження з приводу перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися