У Харкові згорів історичний будинок готують до реконструкції

Жителі досі сидять без газу і світла, поки тільки ведеться прибирання сміття в самому будинку і на прибудинковій території

У Харкові нещодавно згорів будинок на вулиці Конторській почали готувати до ремонту, але людям не під'єднали газ і світло. Про це повідомляють "Новости Харкова" з посиланням на пресслужбу Харківської міськради.

"Зараз відбувається прибирання сміття в самому будинку і на прибудинковій території. Також завозяться будівельні матеріали для спорудження тимчасової покрівлі, готується проєкт по відновленню конструкцій будинку, які були пошкоджені під час пожежі. Поки залишаються відключеними системи газопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення житлового будинку. Ці послуги будуть доступні тільки після відновлювальних робіт. Одна з сімей, які проживають в будинку і постраждала під час пожежі, отримала на час житло в соціальному готелі", - повідомляє видання.

Нагадаємо, повна реконструкція будинку ускладнюється тим, що він є пам'яткою архітектури і будь-які роботи необхідно погоджувати з департаментом ХОДА, який, своєю чергою, відправляє погодження до Києва на затвердження Міністерству культури. Якщо ж будинок визнають небезпечним для життя, то мешканців повинні розселити.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, одна з власниць постраждалих від вогню квартир Тетяна Голубєва розповіла, що після інциденту кілька сімей тимчасово переїхали до родичів, але більшість людей так і живуть в пошкодженому будинку. Зараз погорільці намагаються вижити без газу і електрики. Поки що на весь будинок працює тільки одна єдина розетка в під'їзді. Подачу газу пообіцяли відновити пізніше.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися