Харківська міська влада стверджує, що не має відношення до концерту Олі Полякової під час карантину (відео)

Всі заходи затверджуються мерією, неможливо "втратити" організаторів - ситуацію прокоментував власник концертного агентства

Глава Адміністрації Новобаварського району в Харкові Тетяна Цибульник заперечує причетність влади до організації концерту співачки Олі Полякової, який пройшов з порушенням карантинних вимог на День вчителя. Про це глава РДА заявила журналістам, передає Суспільне.

"Адміністрація Новобаварського району не була ні ініціатором, ні організатором цього заходу. Ми в рамках наших повноважень організували ДСНС, поліцію, швидку. Ми направляли в належні відомства листи. Ми провели бесіду з підприємцем, який повинен був забезпечити людей засобами індивідуального захисту. Я знаю, що роздавали маски", - підкреслила Цибульник.

На самих афішах до заходу харків'ян запрошували від імені команди Геннадія Кернеса, який сам зараз хворіє коронавірусів. Представник Блоку Кернеса Вікторія Маренич не підтвердила, що це був партійний захід, глава пресслужби Харківської міськради Юрій Сидоренко коментар не дав. Для поліції досі залишається таємницею, хто організував концерт.

"До Новобаварської адміністрації було направлено запит про організаторів даного заходу. Водночас було роз'яснено про недопущення порушень карантинних заходів. Зараз відповіді ми не отримали. Ми проводили бесіди та превентивні заходи. Це ж не масові заворушення, щоб розганяти натовп", - сказав начальник Новобаварського відділу поліції Юрій Жук.

Кримінальне провадження розслідується за статтею "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь". На інформацію про розслідування співачка Полякова відреагувала в соцмережі. Зв'язала відкриття справи з передвиборчою кампанією.

"Все це можна обговорювати тільки тоді, коли закриють метро, яке щодня відвідує стільки людей, скільки я за рік не зберу", - прокоментувала співачка в Instagram.



"Коментарі" звернулися до одного з підприємців, який раніше був співвласником концертного агентства з питанням, наскільки нереально знайти організатора масового заходу.

"Будь-яке масовий захід затверджується з владою, якщо це не оренда приватного приміщення. У випадку з Полякової концерт був на відкритому повітрі, тому місцева влада знала про його проведення. Також для таких подій є норми, за якими на опен-ейрах присутні завжди поліція і швидка. Вони були, тобто влада точно була в курсі. Більш того, за запитом будь-якого слідчого РДА або міськрада повинні надати дозвіл на проведення масового заходу. Без такого підтвердження поліція може спокійно заборонити його проведення. В умовах карантину, наскільки мені відомо, повноваження у правоохоронців розширені", - відзначило джерело" Коментарів ".

Довідка "Коментарів": для міст і районів помаранчевої зони, до яких відноситься Харків з кінця серпня, масові заходи за участю понад 220 осіб і без дотримання дистанції (одна людина на 10 кв. М.) Заборонені постановою Кабміну, нагадала в ефірі Громадського радіо директор Харківського лабцентру Любов Махота.

Як писали "Харків. Коментарі" раніше, після концерту співачки Олі Полякової, який відбувся в Новобаварському районі Харкова 3 жовтня слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення вимог карантину. Як повідомили в пресслужбі обласного "главку", попри чинний карантин, на стадіоні по Профспілковому бульвару відбувся концерт, який відвідали близько 2 тисяч осіб.
"1 жовтня під час моніторингу мережі Інтернет, працівники Новобаварського відділу поліції виявили інформацію про те, що 3 жовтня на території району відбудеться концерт за участю відомої української співачки. Поліціянти в той же день зареєстрували інформацію в Єдиному обліку заяв і повідомлень", - повідомили у поліції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися